Topacteur Denzel Washington 'helemaal klaar met zelf films regisseren'

Topacteur Denzel Washington 'helemaal klaar met zelf films regisseren'

Spike Lee beweert dat Denzel Washington niet langer als filmmaker gaat werken. "Hij zegt dat hij klaar is met regisseren".

Na vier films geregisseerd te hebben vindt Denzel Washington het welletjes geweest en gaat hij zich weer focussen op acteren en produceren. Althans, dat is wat hij onlangs tegen zijn goede vriend Spike Lee heeft gezegd.

Deze onthulling werd gedaan in een interview met Lee en Bradley Cooper voor Variety. Cooper bleef perplex achter door de onthulling.

Backlash
Wellicht heeft de negatieve reactie op A Journal For Jordan het lot van Washington als filmmaker bezegeld. De film, die in 2021 door Sony (tijdens de pandemie) werd uitgebracht, verdiende wereldwijd slechts zes miljoen en werd dan ook als erg matig bestempeld.

Het was een bijzonder teleurstellende prestatie, aangezien zijn één-na-laatste film Fences uit 2016 een groot succes was bij zowel het publiek als de critici. Washington wist als acteur twee Oscars in de wacht te slepen voor zijn rollen in Training Day en Glory.

Toneelstukken
Voor Fences liet Washington zich inspireren door het fantastische werk van toneelschrijver August Wilson. Ook Ma Rainey's Black Bottom werd door Wilson gepend en geproduceerd door Washington. Daarnaast is er een derde August Wilson-verfilming in de maak met dit keer Denzels jongste zoon in de regiestoel (klik hier voor het artikel).


Fences is nu te zien op streamingplatform Netflix.

NieuwsFilm

meest populair