Opgestapte regisseur van 'Scream 7': "droom is een nachtmerrie geworden"

Opgestapte regisseur van 'Scream 7': "droom is een nachtmerrie geworden"

Een hoop drama achter de schermen van de nieuwe Scream zorgt voor heel wat problemen.

Je droombaan krijgen is niet altijd wat het lijkt. Christopher Landon heeft dit aan den lijve ondervonden en vandaag via X aangekondigd dat hij niet langer Scream 7 zal regisseren.

Landon omschreef de stap als "een droom die een nachtmerrie is geworden." De regisseur refereert hiermee waarschijnlijk naar alle problemen achter de schermen van het zevende deel in de succesvolle horror-franchise.

Bedenkelijke stappen
In november werd aangekondigd dat Melissa Barrera, die de hoofdrol speelde in de vorige twee Scream-films, werd ontslagen nadat ze zich uitliet over de oorlog tussen Israel en Hamas. Sommige lezers vonden haar uitingen niks minder dan antisemitisch.

Landon liet indertijd in een uiterst eerlijke post op X weten dat hij niet blij was met de situatie:
"Alles is klote. Houd op met schreeuwen. Dit was niet mijn beslissing."

Opeenstapeling van problemen
Enkele dagen later werd ook aangekondigd dat Jenna Ortega niet meer betrokken was bij de film, en dat zou volgens speculatie te maken hebben gehad met haar drukke schema rondom Netflix-serie Wednesday óf het lage salaris dat haar werd aangeboden voor Scream 7.



Vooraf aan de productie van Scream 6 stapte voormalig hoofdrolspeler Neve Campbell al op wegens meningsverschillen over haar salaris. Nu Barrera en Ortega niet langer bij het zevende deel betrokken zijn, zou de studio Campbell naar verluidt terug willen hebben.

Teleurgestelde Landon
Regisseur Landon heeft nu het volgende verklaard over zijn vertrek:
"Ik denk dat ik nu net zo goed kan laten weten dat ik al weken geleden Scream 7 heb verlaten. Dit zal sommigen teleurstellen en sommigen blij maken. Het was een droombaan die een nachtmerrie bleek. En mijn hart is gebroken voor alle betrokkenen. Maar het is tijd om door te gaan.



Ik heb hier verder niks aan toe te voegen behalve dat ik hoop dat het nalatenschap van Wes Craven voortleeft in een verdeelde wereld. Wat hij en Kevin hebben bedacht is geweldig en het was een eer om er heel even aan bijgedragen te hebben."

NieuwsFilm

meest populair