Het aantal computeranimaties in 'Killers of the Flower Moon' is indrukwekkend te noemen

Het aantal computeranimaties in 'Killers of the Flower Moon' is indrukwekkend te noemen

Je zou het misschien niet denken, maar er zit veel CGI in de nieuwe film van Martin Scorsese.

Martin Scorsese mag zich dan wel uitspreken over het "pretpark"-gehalte van blockbuster films, daarmee doelt hij vast niet op het gebruik van computeranimatie. Want al zou je het niet denken, ook Scorsese zelf doet hieraan mee. Zijn nieuwste film, Killers of the Flower Moon, heeft namelijk zo'n 700 shots met computeranimatie.

Dat is ongeveer gelijk aan 85 minuten schermtijd. Maar waar zit dat dan? VFX supervisor Pablo Helman, die ook al werkte aan Teenage Mutant Ninja Turtles en Attack of the Clones, vertelt hierover in een interview met Befores & Afters.

Onzichtbare effecten
"Het zijn honderden en honderden shots, maar dit is niet echt een visual effects-show," aldus Helman. In Killers of the Flower Moon worden visual effects namelijk gebruikt om de film realistischer te maken, door details toe te voegen of dingen weg te laten. Onzichtbare computeranimatie wordt dat genoemd.

Zo heeft één personage in een bepaalde scène een hoed gekregen met behulp van CGI, omdat hij zonder niet herkenbaar was. Of een boek dat het personage van Leonardo DiCaprio leest, heeft door VFX de juiste plaatjes erin staan. Of mensen worden digitaal dunner en bleker gemaakt zodat het lijkt alsof ze echt vergiftigd zijn.

Weg naar de Oscars
Dit allemaal maakt het misschien minder gek dat Killers of the Flower Moon op de shortlist voor special effects bij de Oscars staat. Of de film die prijs ook gaat winnen, dat is echter een tweede. De competitie bestaat namelijk uit titels als Napoleon en Guardians of the Galaxy Vol. 3.



NieuwsFilm

meest populair