Nieuwe reacties op 'Rebel Moon' van Netflix: liefdesbrief aan 'Star Wars' of ordinair jatwerk?

Nieuwe reacties op 'Rebel Moon' van Netflix: liefdesbrief aan 'Star Wars' of ordinair jatwerk?

De film van Zack Snyder lijkt geen klassieker te worden, maar biedt vooral vermaak.

Zack Snyder wist tijdens zijn loopbaan als regisseur vooral te overtuigen met zijn debuutfilm Dawn of the Dead uit 2004, zijn tweede film 300 (2007) en zijn derde film Watchmen (2009). Daarna werd het er zeker niet beter op.

Met Netflix maakte Snyder recent de redelijk vermakelijke zombiefilm Army of the Dead (2021) en binnenkort verschijnt op de streamer Rebel Moon - Part One: A Child of Fire. De online reacties zijn tot op heden wat wisselend.

Online reacties
Een paar dagen terug plaatsten we de eerste reacties, waaruit bleek dat de film vooral een visueel gevaarte is die zich mogelijk teveel richt op het introduceren van vervolgen. De nieuwe reacties geven meer inzicht.

Zo schrijven veel recensenten en andere insiders in hun eerste woorden dat Rebel Moon een ode is aan films als Star Wars en Seven Samurai, met veel visueel geweld. De film zou ook erg druk aanvoelen en er wordt nu al uitgekeken naar de beloofde director's cut.

Indruk
Acteurs als Djimon Hounsou en Ed Skrien zouden de beste rollen neerzetten en de derde akte zou indruk maken met een opbouw naar het tweede deel Rebel Moon: Part Two - The Scargiver, dat op 19 april verschijnt.


Er is ook kritiek. Zo zou het een echte Snyder-film zijn. Als je daar niet van houdt, dan is het waarschijnlijk geen film voor jou. Iemand die de film vermoedelijk heeft gezien als recensent zegt zelf te zijn weggelopen. Een ander schrijft dat er veel saaie typische Snyder-slowmo's zijn met weinig inhoudelijke personages. Weer een andere noemt het door de regels heen ordinair jatwerk.





De eerste Rebel Moon is vanaf 22 december te streamen via Netflix.

NieuwsFilm

meest populair