Eerste reacties op 'Rebel Moon' van Zack Snyder: episch of flater?

Eerste reacties op 'Rebel Moon' van Zack Snyder: episch of flater?

De regisseur lijkt een visueel pareltje neer te zetten maar houdt zich teveel bezig met toekomstige vervolgen.

Zack Snyder heeft de nodige blockbusters gemaakt, waarvan er sommigen enorm goed onthaald werden, andere films iets minder. Hoe zit het eigenlijk met Rebel Moon?

Jarenlang droomde de regisseur ervan aan de slag te kunnen gaan met zijn passieproject en nu komt eindelijk het eerste deel uit. Snyder hoopt er namelijk een franchise van te kunnen maken, maar wordt dit deel al goed genoeg onthaald om hier zeker van te kunnen zijn?

Gemengde reacties
Filmcritici lijken in dubio te verkeren. Zo zijn er cinefielen die de film geweldig vinden, terwijl anderen niet overtuigd zijn. Wel zijn ze het voornamelijk met elkaar eens over de volgende punten. Zo zou Rebel Moon er geweldig mooi uitzien en zijn de decors erg indrukwekkend.

Wel zeggen de filmcritici dat het eerste deel zich al ietwat teveel focust op het vervolg, waardoor het origineel niet echt een op zichzelf staand verhaal genoemd kan worden. Zo wordt er gezegd dat Rebel Moon lijdt aan een 'Part One Syndrome', omdat het teveel bezig is met de toekomstige sequels.

Vergelijking
De blockbuster wordt eveneens vergeleken met andere bekende films. Snyders nieuwste film lijkt dan ook niet alleen op zijn eigen Justice League qua actie, ook zitten er elementen in van Gladiator en natuurlijk Star Wars.

Bekijk enkele reacties hieronder.





NieuwsFilm