Fans waren door het dolle heen toen bekend werd dat Ultron de opvolger werd van Loki en het op ging nemen tegen de Avengers in Avengers: Age of Ultron.
Ultron
Het succes van de eerste Avengers-film uit 2012 was enorm. Eén van de hoogtepunten was voor velen Tom Hiddlestons vijandige Loki. Een vervolg moest dan natuurlijk een waardige opvolger worden van Loki qua dreiging voor het Avengers-team. Ultron was hier perfect voor.
Ultron is namelijk een van de meest iconische vijanden van het Avengers-team in de Marvel-stripboeken. In 2013 vormde hij zelfs de grootste dreiging voor het hele Marvel-universum in de stripboekenreeks Age of Ultron. Toen de tweede Avengers-film ook deze titel kreeg, leek dat veel goeds te beloven.
James Spader
Fans waren vanzelfsprekend benieuwd wie de rol van Ultron dan ging vertolken. Toen bekend werd dat James Spader (The Blacklist) de rol op zich zou nemen, was vrijwel iedereen tevreden, wat vrij bijzonder is.
Spader vertelde het volgende over zijn casting: "Ik zei tegen Joss Whedon: "Waarom wil je dat ik dit doe?" Hij zei dat hij iemand wilde hebben die oneerbiedig en kinderachtig kon zijn - niet kinderlijk, maar kinderachtig. En humor en kinderachtigheid kunnen combineren met een soort geloofwaardige gravitas."
Niet goed uit de verf
Helaas was Ultron in Age of Ultron toch niet echt waar mensen op hadden gehoopt. De complexiteit van het personage werd namelijk op veel manieren ondermijnd. Ultrons oorsprong werd grotendeels veranderd en aangepast voor de film. Dit is natuurlijk logisch, maar hij werd hierdoor niet veel meer dan een verlengstuk van Tony Starks (Robert Downey Jr.) hoogmoed.
Na zich verdiept te hebben in de volledige geschiedenis van de mensheid, besluit hij gewoon dat de mensheid moet worden uitgeroeid. Verder dan dat gaat het eigenlijk niet. Ook werd het aantal typische MCU-grapjes en oneliners van Ultron een beetje overdreven.