Elon Musk krijgt een biografische bioscoopfilm van een heel groot regisseur

Elon Musk krijgt een biografische bioscoopfilm van een heel groot regisseur

Maar is het leven van de beroemde uitvinden interessant genoeg om een film te vullen?

Darren Aronofsky, regisseur van The Whale en Black Swan, zal een biopic over tech-gigant Elon Musk regisseren voor A24.

Puck News bracht het nieuws naar buiten, waarna het door Variety werd bevestigd. Het script van de film wordt gebaseerd op Walter Isaacsons geautoriseerde biografie die in september in boekenhandels verscheen.

Tech-gigant
Isaacsons eerdere biografie over Steve Jobs diende als basis voor Danny Boyle's film Steve Jobs met Michael Fassbender uit 2015.

A24 wist de filmrechten van het boek te bemachtigen, maar had te maken met flink wat concurrentie van andere studio's en streamingdiensten.

Slimme investeringen
Musk werd geboren in het Zuid-Afrikaanse Pretoria in 1971 en is een zakenman die de online bank X.com bedacht. Deze werd uiteindelijk gefuseerd met rivaal Confinity en werd PayPal. Musk verkocht PayPal aan eBay en richtte vervolgens in 2002 SpaceX op.

In 2004 was Musk een vroege investeerder in elektrische voertuigen-fabrikant Tesla. Uiteindelijk werd hij hoofd van het bedrijf, alsmede architect van veel van hun producten. In 2018 stapte hij op als hoofd van Tesla.

Controverse alom
Vervolgens was Musk mede-oprichter van OpenAI, dat tegenwoordig het bedrijf is achter ChatGPT en DALL-E. In 2022 kocht hij Twitter voor 44 milard dollar, wat het laatste jaar leidde tot flink wat kritiek.

NieuwsFilm

meest populair