De grote fantasyfilm 'Highlander' met Henry Cavill krijgt een update

De grote fantasyfilm 'Highlander' met Henry Cavill krijgt een update

Eindelijk krijgen we weer wat te horen over de blockbuster, al zullen we wel nog even moeten wachten.

Het zijn minder leuke tijden geweest voor de grote Henry Cavill-fans. Niet alleen keert hij niet terug als Superman, ook zal hij niet langer te zien zijn als Geralt of Rivia in The Witcher-serie. Gelukkig zit de spierbundel wel niet stil. Nu is het weer goed nieuws wat betreft de blockbuster Highlander.

Sinds 2016 is John Wick-regisseur Chad Stahelski al betrokken bij een reboot van de franchise bij Lionsgate. Het project kreeg een flinke boost in 2021 toen Cavill ook zijn naam verbond aan het project.

Origineel
De originele film uit 1986 volgde Christopher Lambert als zwaardvechter Connor MacLeod, een van de vele onsterfelijke krijgers die alleen door onthoofding gedood kunnen worden. Na een eerste training door onsterfelijke zwaardvechter Ramirez (Sean Connery), leefde MacLeod eeuwenlang voort.

Uiteindelijk vestigde hij zich in New York City en nam hij het op tegen zijn grootste vijand, de Kurgan (Clancy Brown). De film leidde tot meerdere sequels en tv-series en ontwikkelde zo een grote mythologie.

Meer
Nu is er eindelijk weer wat nieuws wat betreft de reboot. Een van de grote bazen bij Lionsgate, Joe Drake, gaat nu op zoek naar investeerders. Zij hebben te horen gekregen dat de film in 2026 zal uitkomen, al is een exacte datum nog niet bekend.



Er was natuurlijk ook een grote staking in Hollywood, waardoor het project blijkbaar vertraging heeft opgelopen. Cavill en Stahelski hebben allebei ook drukke agenda's, dus het zal niet gigantisch snel gaan. Het is echter wel eindelijk weer eens goed nieuws!

NieuwsFilm

meest populair