Gerard Butler, Jason Momoa en Oscar Isaac samen in grote misdaadthriller

Gerard Butler, Jason Momoa en Oscar Isaac samen in grote misdaadthriller

Martin Scorsese produceert de film, die geregisseerd zal worden door Julian Schnabel.

Oscar Isaac, Jason Momoa en Gerard Butler zullen de hoofdrollen spelen in Julian Schnabels nieuwe film, een misdaad-thriller getiteld In the Hand of Dante.

Het project, waaraan Martin Scorsese is verbonden als uitvoerend producent, heeft van de stakende acteursorganisatie SAG-AFTRA een speciale uitzondering gekregen om te beginnen met de opnames in Italië.

Dante van alle tijden
Het betreft een verfilming van Nick Tosche's historische boek, dat twee verhaallijnen heeft. Een ervan speelt zich af in het 14e eeuwse Sicilië en gaat over Dante Alighieri, terwijl de andere verhaallijn het najaar van 2001 als setting gebruikt en de auteur laat zien in een fictieve versie als New Yorkse hoogleraar.

In de 14e eeuw zien we hoe Dante zijn magnum opus probeert af te ronden, maar ook vastzit in een liefdeloos huwelijk. Hij gaat daarom op een spirituele reis door Sicilië.

Metaforische hel
In de verhaallijn in 2001 volgen we Nick, een Dante-expert, die door louche handelaars wordt ingehuurd om de authenticiteit van een manuscript van Dante's The Divine Comedy te onderzoeken.



Nick steelt het manuscript vervolgens, wat leidt tot een duister en gewelddadig pad dat een metafoor is van Dante's 'Hell into Paradise'.

Van Van Gogh naar Dante
Jon Kilik, Francesco Melzi d'eril en Olmo Schnabel produceren de film. Het is de eerste film die Schnabel maakt sinds het bejubelde At Eternity's Gate uit 2018.

Opnames van de film zullen plaatsvinden in Venetië, Tarquinia, Padua, Verona, Palermo en Bracciano.



NieuwsFilm

meest populair