Nieuwe 'Halloween'-projecten overmijdelijk; meerdere studio's strijden om franchise-rechten

Nieuwe 'Halloween'-projecten overmijdelijk; meerdere studio's strijden om franchise-rechten

Je zou denken dat deze franchise tot op het bot is uitgemolken, maar niets is minder waar...

Volgens een nieuw verslag van Bloody Disgusting zijn er meerdere studio's die strijden voor de rechten van de nieuwe incarnatie van de al zo uitgemolken Halloween-franchise.

Het vorig jaar verschenen Halloween Ends gold als de hekkensluiter van de door David Gordon Green geregisseerde sequel-trilogie van Universal Pictures en Blumhouse Productions.

Meer Michael Myers
De franchise is nu weer in handen van producent Malek Akkads Trancas International Films, die in zijn uppie de tv-rechten van de franchise bezit en de filmrechten deelt met Miramax.

Volgens Bloody Disgusting zou de strijd voor de tv-rechten met name gaan tussen A24 en Miramax.

Michael vs. Jason?
Ze voegen eraan toe dat A24 de meeste kans maakt. Deze onafhankelijke studio won eerder al de rechten om de serie Crystal Lake, gebaseerd op de Friday the 13th-franchise te mogen maken.


Crystal Lake zal voor streamingdienst Peacock gemaakt worden door Bryan Fuller, die we kennen als showrunner van Hannibal.

Beste bod wint
Volgens Bloody Disgusting zou Trancas openstaan om zowel de film- als tv-rechten te verkopen en wacht momenteel af wat de verschillende studio's en streamingdiensten zoal te bieden hebben. Bekijk hieronder de trailer van Halloween (2018):



NieuwsFilm

meest populair