De dood van 2 kinderen tijdens de opnames van 'Twilight Zone' blijft de grootste tragedie in de filmgeschiedenis

De dood van 2 kinderen tijdens de opnames van 'Twilight Zone' blijft de grootste tragedie in de filmgeschiedenis

Een vreselijk ongeluk met een helikopter werd de hoofdrolspeler en twee kinderen fataal.

Het komt natuurlijk wel eens voor dat er ongelukken gebeuren op een filmset. Gelukkig loopt dit vaak met een sisser af, maar dat was helaas niet het geval tijdens de opnames van de Twilight Zone. Dit blijft een van de grootste tragedies in de filmgeschiedenis.

Er vond namelijk een vreselijk ongeluk plaats tijdens de opnames, waardoor drie mensen om het leven kwamen. Hier zaten zelfs twee kindacteurs tussen. Ook acteur Vic Morrow, een van de hoofdrolspelers, stierf tijdens de stunt.

Ramp
Tijdens een scène moest de 53-jarige Morrow twee kinderen redden. Het ging hier om de kindacteurs Myca Dinh Le en Renee Shin-Yi Chen, die werden aangevallen door een helikopter. Dit ging echter fout.

Vanwege een miscalculatie gingen de explosies te dicht bij de helikopter af. De piloot verloor vervolgens de controle over het voertuig en kwam bovenop Chen terecht. De wieken onthoofden Dinh Le en Morrow.

Gevolgen
Het incident veroorzaakte grote ophef in de VS en leidde tot aanpassingen in de wetgeving met betrekking tot kinderarbeid alsmede de veiligheidsvoorschriften op filmsets. Zes andere mensen raakten geblesseerd, terwijl de crew van ongeveer 100 man getraumatiseerd achterbleef. Ook waren de ouders van beide kinderen aanwezig die dag.



De regisseur van de film, John Landis, werd aangeklaagd, net als vier andere mensen waaronder de piloot. Uiteindelijk ging niemand de gevangenis in en kregen de ouders van Le en Chen een geldbedrag. Om hoeveel het hier gaat is niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair