Streamingdienst Viaplay in zwaar weer: hoe lang duurt het nog?

Streamingdienst Viaplay in zwaar weer: hoe lang duurt het nog?

De vraag is of ze deze nieuwe klap kunnen overleven...

Toen Viaplay net werd gelanceerd leek dit een groot succes te worden. De streamingdienst kende een goede start, maar de cijfers nemen nu gigantisch af. De vraag is nu hoe lang ze dit kunnen volhouden.

Voor de tweede keer in een korte tijd meldt de internationale tak van Viaplay dat ze slechte resultaten boeken. Er wordt daarom ook ingegrepen om de kosten omlaag te brengen, maar dat leidde al tot ontslagen in Nederland. Hoeveel dat is vooralsnog niet bekend.

Probleem
Volgens Viaplay is het probleem dat de hoge kosten voor de programma's amper worden terugverdiend. Topman Anders Jensen vertrok onlangs dan ook bij de streamingdienst vanwege de tegenvallende resultaten.

Over een week maakt het Scandinavische bedrijf meer bekend over de ingrepen die de financiële resultaten moeten verbeteren. Beleggers zijn echter wel flink geschrokken van de nieuwe waarschuwing. Het bedrijf werd donderdag dan ook in een keer een kwart minder waard op de beurs in Stockholm.

Besparen
Viaplay zou normaal gesproken vier Nederlandse series maken, waaronder eentje over de vuurwerkramp in Enschede. Het is echter onduidelijk of het hier nu nog van gaat komen, maar de kans lijkt zeer klein aangezien ViaPlay wil gaan besparen.

NieuwsFilm

meest populair