'Luther: The Fallen Sun' krijgt vermoedelijk een vervolg, volgens Idris Elba

'Luther: The Fallen Sun' krijgt vermoedelijk een vervolg, volgens Idris Elba

Idris Elba weet haast zeker dat de sequel er komt...

Toen Netflix eerder dit jaar Luther-film Luther: The Fallen Sun beschikbaar stelde, was de film onmiddellijk een ernorme hit voor de streamingdienst.

Daarom is het niet geheel verwonderlijk dat er nu al wordt gesproken over een mogelijk vervolg.

Nu een franchise
De serie Luther begon in 2010 en eindigde uiteindelijk in 2019 met een kort vijfde seizoen. Daarna volgde eerder dit jaar na vele jaren van valse starten dan ook eindelijk een film over het personage van Idris Elba.

Volgens de onafhankelijke analyse-service Samba TV was de film wekenlang een van de best bekeken films op Netflix, maar volgens Elba was het zelfs een nog grotere hit.

Elba is welwillend
Tijdens de persronde voor Apple TV+-serie Hijack vroeg Collider Elba naar het succes van The Fallen Sun, waarop de acteur liet weten dat een vervolg zeer waarschijnlijk is:

"Ja, de film deed het ongelooflijk goed. Luther was uiteindelijk een van de vijf meest gestreamde films ooit op Netflix, en dat is een fantastische prestatie aangezien het de eerste film gebaseerd op de serie is. Ik hoop dat we er nog een gaan maken, want ik houd van Luther. Het is een geweldig personage en we kunnen nog veel met hem doen. Dus: duimen!"



Bedenker Neil Cross en regisseur Jamie Payne gaven met het einde van The Fallen Sun al een dikke hint dat we een vervolg kunnen verwachten, maar die kans lijkt dus alleen maar groter te worden.



NieuwsFilm

meest populair