De karakteristieke acteur uit 'Titanic' is niet meer: uit welke films ken je hem nog meer?

De karakteristieke acteur uit 'Titanic' is niet meer: uit welke films ken je hem nog meer?

De acteur die de warenhuismagnaat Isidor Straus speelde werd 94 jaar.

Een paar dagen geleden werd nog bekend dat de iconische acteur Frederic Forrest uit de oorlogsfilm Apocalypse Now is overleden en niet veel later werd duidelijk dat Lew Palter even geleden op 94 jarige leeftijd is overleden.

Palter heeft flink wat films en series achter zijn naam en de meest opvallende (bij)rol had de karakteristieke acteur in de kaskraker Titanic van James Cameron. Hij speelde de warenhuismagnaat Isidor Straus.

Films en series
Maar waar kennen we de acteur nog meer uit? De in 1928 geboren Palter speelde in heel wat tv-producties, zoals de nodige bijrollen in de series zoals The Waltons, Day by Day en The Incredible Hulk.

Maar ook in bekende series als Cagney &Lacey, The A-Team, Hill Street Blues en L.A. Law was hij te zien. In totaal was hij volgens de IMDb te zien in 55 series en (tv-)films.

Laatste film
In 2018 was hij voor het laatst te zien in een film, namelijk in de korte film In Confidence. Palter overleed al op 21 mei dit jaar aan longkanker. Het nieuws werd bekendgemaakt door zijn dochter Catherine Palter, die het onthulde tegenover The Hollywood Reporter.


Bovenstaande scène met zijn personage Isidor Straus, zijn grootste in de film, werd overigens uit de film geschrapt.

NieuwsFilm

meest populair