Disney kiest voor verrassende naam voor live action 'Bambi'-film

Disney kiest voor verrassende naam voor live action 'Bambi'-film

Sarah Polley zou in gesprek zijn voor de regie.

Disney heeft een regisseur op het oog voor zijn 'live-action' versie van Bambi. De studio is in gesprek met Sarah Polley, die eerder dit jaar een Oscar won voor het scenario van Woman Talking, voor deze klus. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De animatiefilm Bambi stamt uit 1942. Deze draait om het pasgeboren hertje uit de titel. In het woud raakt Bambi bevriend met het konijn Stampertje en stinkdier Bloempje. De diertjes leren dat het leven niet altijd zonder kopstoten en zorgen is.

Live-action
Disney werkt al een tijdje aan een 'live-action' versie van Bambi. De studio zou van plan zijn om deze te maken naar voorbeeld van de fotorealistische versie van The Lion King uit 2019.

Het project verkeert nog altijd in een vroege fase. Of de film er daadwerkelijk komt, is daardoor niet helemaal zeker. Toch lijkt de kans groot gezien de stappen die Disney zet.

Regisseur
The Hollywood Reporter meldt nu namelijk dat Disney in gesprek is met regisseur Sarah Polley om Bambi opnieuw tot leven te brengen. Recent gooide zij hoge ogen met Woman Talking (lees hier onze recensie).



Polley is een Canadese regisseur en voormalig actrice. In 2006 maakte ze haar regiedebuut met Away from Her. Ook voor haar schrijfwerk aan deze film werd ze genomineerd voor een Oscar.

NieuwsFilm

meest populair