Duistere DreamWorks-animatiefilm komt van topnaam uit Hollywood

Duistere DreamWorks-animatiefilm komt van topnaam uit Hollywood

Gaat dit een nieuwe hit voor de studio worden?

DreamWorks Animation, de legendarische studio achter titels als How to Train Your Dragon, Kung Fu Panda, Madagascar en Shrek, komt binnenkort met een nieuwe filmadaptatie voor Netflix: Orion and The Dark.

De hoofdrol is voor de Jacob Tremblay (Room, Wonder) en de film wordt geregisseerd door de nog vrij onbekende Sean Charmatz, die al een tijd als 'storyboard artist' werkt voor de studio. Daarnaast is de grote Charlie Kaufman (I'm Thinking of Ending Things, Synecdoche, New York) ingevlogen om het script neer te pennen.

Verhaal
Orion, een basisschoolleerling en fulltime angsthaas, schrikt van huisdieren en heeft hoogtevrees, maar is nog het meest bang voor 'De Duisternis (The Dark)'.

Op een nacht heeft De Duisternis er genoeg van, dus neemt hij Orion mee op een nachtelijk avontuur om de jongen te laten zien dat er niets te vrezen is behalve de angst zelf.

Eerste beelden
Aan de stills die door DreamWorks zijn gepubliceerd kunnen we zien dat het een 3D-film wordt zoals we van de studio gewend zijn met niet per se de meest innovatieve en uitdagende animatie, maar met Kaufman achter de typemachine moet dit toch wel een erg interessant project gaan worden.


Orion and the Dark wordt in 2024 op Netflix verwacht.

NieuwsFilm