Is 'The Legend of Zelda' na 'Super Mario' de volgende grote Nintendo-verfilming?

Is 'The Legend of Zelda' na 'Super Mario' de volgende grote Nintendo-verfilming?

Twee van de makers van de game-franchise hebben er in elk geval wel oren naar.

Nu The Super Mario Bros. Movie een megasucces is met een wereldwijde opbrengst van al 1,2 miljard dollar (en daar komt nog wat bij!) tegenover een budget van 100 miljoen dollar, kunnen we ons gaan afvragen wat de volgende verfilming van een Nintendo-game wordt.

En als je vervolgens kijkt naar de grote franchises van Nintendo, dan kom je logischerwijze uit op die van The Legend of Zelda, waarvan eerder alleen eind jaren '80 een tekenfilmserie werd gemaakt.

Onvermijdelijk
Bundel daarnaast het succes van The Super Mario Bros. Movie met het aanstaande succes van de nieuwe Switch-game Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en je hebt een scenario dat zeer plausibel is.



Eiji Aonuma en Hidemaro Fujibayashi, twee namen die al jaren betrokken zijn bij de Zelda-franchise, werden onlangs door Polygon gevraagd of ze uitkijken naar een verfilming van de Zelda-games.

Enthousiasme niet genoeg
De twee reageerden als volgt:

Aonuma: "Ik moet zeggen dat ik wel interesse heb. Zeker wel. Maar er is helaas echter meer voor nodig dan mijn stem om een verfilming te laten gebeuren."

Fujibayashi: "Ik denk dat de stem van de fans hierbij nog wel het belangrijkste is."

Gaat het gebeuren
De twee mannen hebben dus wel oor naar een Zelda-film, maar er zullen hogerop binnen Nintendo ook een aantal mensen hun zegen moeten geven. Én de fans moeten hun stem online laten horen.



NieuwsFilm

meest populair