Actievoerders dreigen prestigieuze filmfestival van Cannes helemaal te verpesten

Actievoerders dreigen prestigieuze filmfestival van Cannes helemaal te verpesten

In Frankrijk wordt nog altijd volop gestaakt tegen de verhoging van de pensioenleeftijd.

De grootste vakbond voor de energiesector in Frankrijk dreigt komende maand het filmfestival Cannes plat te leggen door de locatie af te sluiten van de stroom. Dit allemaal vanwege de aanhoudende onvrede over de verhoging van de pensioenleeftijd in het land.

Tussen 16 en 27 mei vindt het filmfestival van Cannes voor de 76ste keer plaats. Dit jaar zullen daar weer een hele hoop mooie en grote films in première gaan, waaronder Killers of the Flower Moon van Martin Scorsese.

Actie op actie
Helaas dreigen actievoerders dit jaar roet in het eten te gooien. Zij hebben namelijk plannen aangekondigd om meerdere grote evenementen plat te gooien, waaronder Cannes.

In Frankijk wordt er al wekenlang volop gedemonstreerd tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. Deze was 62, maar is door een ingrijpende actie van president Macron verhoogd naar 64 jaar.

Steun
De vakbonden weigeren deze verhoging te accepteren. "We willen laten zien dat we niet opgeven. We zijn nog altijd ontzettend boos en willen onze gevoelens overal waar mogelijk is uiten", zei een woordvoerder op de Franse tv.

"Het is niet ons doel om het filmfestival niet door te laten gaan, maar we hopen zo wel dat we gehoord worden. We zijn ervan overtuigd dat er genoeg mensen op het festival rondlopen die ons standpunt delen".

NieuwsFilm

meest populair