Dit is de succesvolste scifi-tijdreisfilm ooit gemaakt

Dit is de succesvolste scifi-tijdreisfilm ooit gemaakt

Er zijn vele tijdreisfilms en dit zijn de beste.

Er verschijnen vele tijdreisfilms en niet geheel onlogisch bevinden deze films zich vaak in het genre sciencefiction. Hieronder bekijken we de een aantal films die in aanmerking komen om de 'succesvolste scifi-tijdreisfilm' genoemd te worden.

The Terminator
Als er een film is die op basis van de ontvangst gezien kan worden als de succesvolste scifi-tijdreisfilm dan is dat wel The Terminator. De film van James Cameron is bijzonder geliefd en staat op 100 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

Maar ook Back to the Future staat er goed op bij de recensenten met 97 procent op de Tomatometer. Dit geldt eveneens voor Looper (93%) en Groundhog Day (94%).


Inception
Uiteraard mag Christopher Nolan niet in dit artikel ontbreken. Met de sterk ontvangen scifi-films Inception en Interstellar, met heel wat gereis door de tijd, werd er enorm gescoord aan de box office.

Inception was goed voor $728,5 miljoen en Interstellar noteerde $648,1 miljoen. Uiteraard scoorden ook de Terminator-films financieel sterk. Zo noteerde Terminator 2: Judgment Day in 1991 ruim $500 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa's.


Beste scifi-tijdreisfilm?
Uiteraard is het moeilijk om te kiezen tussen titels als The Terminator, Back to the Future en Interstellar. De keuze is dus aan jou om te bepalen welke film de beste scifi-tijdreisfilm is. Want ja, je kunt natuurlijk ook kiezen voor een soortgenoot als 12 Monkeys.


Even geleden plaatsten we al een artikel over de succesvolste horrorfilm ooit.



NieuwsFilm

meest populair