Dit is de succesvolste horrorfilm ooit gemaakt

Dit is de succesvolste horrorfilm ooit gemaakt

Evil Dead Rise wordt ijzersterk ontvangen; welke horrorfilms wisten eerder indruk te maken.

Voor velen behoren de films in de Evil Dead-reeks tot de beste die er in het horrorgenre zijn gemaakt. Binnenkort verschijnt Evil Dead Rise en die film wordt nu al gezien als een van de beste horrorfilms van het jaar.

Maar welke horrorfilm wordt gezien als de beste horrorfilm ooit gemaakt? Een eenduidig antwoord valt op die vraag helaas niet te geven.

It & Jaws
Als we enkel kijken naar de opbrengst aan de wereldwijde bioscoopkassa's dan wist It uit 2017 de meeste dollars op te halen. De Stephen King-verfilming kwam tot ruim $700 miljoen.

Het is echter wel zo dat Jaws van Steven Spielberg, in 1975 goed voor $470 miljoen, de financieel succesvolste horrorfilm is als er rekening wordt gehouden met de inflatie. Dan komt de wereldwijde opbrengst uit op bijna $1,2 miljard.


Psycho & The Silence of the Lambs
Rotten Tomatoes houdt ook een lijst bij van de beste horrorfilms. Bovenaan de lijst Rotten Tomatoes' 200 Best Horror Movies of All Time! staat de horrorklassieker Psycho uit 1960. Op plek twee staat Get Out uit 2017 en daarna komt The Cabinet of Dr. Caligari uit 1920.

Op de IMDb wordt Jonathan Demme's The Silence of the Lambs uit 1991 gezien als de beste horrorfilm. Ook Alien en Psycho doen het goed op de IMDb.


Beste horrorfilm ooit?
Om een horrorfilm aan te wijzen die echt dé beste ooit is, is overduidelijk een onbegonnen zaak. Daarom is en blijft het advies: kies je eigen beste horrorfilm uit.

Want ook een film als The Exorcist uit 1973 zou ook gezien kunnen worden als 'de beste'.



NieuwsFilm

meest populair