'Triangle of Sadness'-regisseur start snel met "ongemakkelijke film"

'Triangle of Sadness'-regisseur start snel met "ongemakkelijke film"

Mogelijk draaien de camera's deze zomer al.

Ruben Östlund, de regisseur van The Square en Triangle of Sadness, is volgende maand 'Jury President' (artistieke eindbaas) op het Filmfestival van Cannes, maar is zeker niet van plan om daarna een rustig zomertje te hebben.

Östlund heeft laten weten dat hij in juni of juli wil beginnen met de opnames van The Entertainment System Is Down: een film die zich afspeelt op een langeafstandsvlucht waarvan het entertainmentsysteem ermee ophoudt en waar de diverse passagiers nu opeens "moeten omgaan met verveling en hun eigen gedachten".

Vol ongemak
Kenners van zijn eerdere werk zullen al wel aanvoelen dat dit weer een film zal worden met (heerlijk) oncomfortabele situaties en Östlund heeft zelfs al gehint naar één zo'n scène.

Het plan van de regisseur is om een scène in de film te steken waar een jongetje graag op de iPad van zijn grote broer wil spelen, maar hem wordt gevraagd om nog vijf minuutjes te wachten.

Realtime
Vervolgens wachten wij als kijker met het jongetje mee in 'realtime' en gaan we dus écht vijf minuten lang met hem samen zitten duimen draaien in de bioscoop. Als dat niet ongemakkelijk wordt.



NieuwsFilm

meest populair