Netflix voert grote veranderingen door en dat heeft gevolgen voor deze kopstukken

Netflix voert grote veranderingen door en dat heeft gevolgen voor deze kopstukken

De streamingdienst neemt afscheid van twee belangrijke mensen.

Netflix heeft afscheid genomen van twee belangrijke kopstukken: Lisa Nishimura en Ian Bricke. Deze stap is het gevolg van een grote reorganisatie binnen de streamingdienst, waarmee het bedrijf een hoop kosten hoopt te besparen. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Lisa Nishimura gaf leiding aan de tak voor onafhankelijke films en documentairefilms met een budget tot 40 miljoen dollar.

In deze rol was ze medeverantwoordelijk voor producties als het westerndrama Power of the Dog met Benedict Cumberbatch.

Opvallend vertrek
Haar vertrek is enigszins opvallend, want Nishimura werkte al vanaf het dvd's-per-posttijdperk bij Netflix en speelde een belangrijke rol in de opbouw van de streamingdienst.

Ook van Ian Bricke wordt afscheid genomen. Hij werkte ook al heel lang voor het bedrijf en was onder meer een drijvende kracht achter Netflix' succes in het romkomgenre.

Herstructurering
Deze aankondiging volgt op het nieuws dat Netflix zijn organisatiestructuur flink op de schop gooit. Het bedrijf wil de komende jaren zijn productieactiviteiten terugschroeven.

Ook was er al lange tijd onvrede binnen Hollywood over de organisatiestructuur van de streamingdienst. Ideeën voor projecten moesten soms bij meerdere teams worden gepitcht, wat tot onduidelijke situaties leidde.

NieuwsFilm

meest populair