Blame the Game
Bij Trivial Pursuit is er altijd iemand die veel te lang uitweidt over zijn antwoord.
play

5,3 details

  • Komedie
  • Thriller
  • Duitsland

Pia en Jan zijn net verliefd geworden: ze hebben vlinders in de buik, een gevoel van geluk en alles verloopt eigenlijk perfect. Ze kunnen bijna geen minuut zonder elkaar. Wanneer Jan officieel wordt voorgesteld aan Pia's vrienden tijdens een spelletjesavond, wordt het al snel duidelijk dat de hechte groep heel bijzonder is. En als Pia's ex opduikt, escaleert de spelletjesavond in een krankzinnige wedstrijd om haar hart.

Alt titel
Spieleabend
Regie
Marco Petry
Cast
Anna Maria Mühe, Axel Stein, Edin Hasanovic, Haviland Stillwell, Stephan Luca, Janina Uhse, Dennis Mojen, Maximilian Meyer-Bretschneider, Taneshia Abt.
Release
11.07.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Marco Petry | Scenario: Claudius Pläging, Andrej Sorin | Cast: Dennis Mojen (Jan), Janina Uhse (Pia), Anna Maria Mühe (Karo), Stephan Luca (Matt), Axel Stein (Oliver), Maximilian Meyer-Bretschneider (Kurt), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2024

Duitse filmhumor staat overal buiten Duitsland vrij laag aangeschreven, vanwege de overdreven neiging om het publiek te plezieren en alles er veel te dik op te leggen. Ook Spieleabend probeert te hard om grappig te zijn, maar tussen het kaf zit gelukkig genoeg koren. Het zeepachtige sausje en de ronduit flauwe sequenties (naakte tafeltennissers) ten spijt zit er heus wel een avondje Netflix-vermaak in deze film. Leg dat pak kaarten maar weg en nestel je voor de buis!

Spieleabend heeft een eenvoudig, maar sterk uitgangspunt. Fietsenmaker Jan gaat met zijn kersverse liefde Pia mee naar de maandelijkse spellenavond, een heilige traditie binnen haar vermogende kennissenkring. Jan vraagt of ze daar blackjack of poker spelen, maar Pia geeft aan dat het eerder om Monopoly en Uno gaat. Eenmaal aangekomen in de enorme villa van het gastechtpaar stapelen de misverstanden, ergernissen en snode plannetjes zich echter op. Een dier ontsnapt, een ex komt klieren en Jan verliest de controle over de omstandigheden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Blame the Game Nieuwsberichten