Skywalkers: A Love Story
Deze Instagram-waaghalzen schilderen met hun leven, en het aanschouwen daarvan zorgt voor een behoorlijk dubbel gevoel.

6,7 details

  • 100 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Angela en Ivan zijn afkomstig van Moskou en hebben beiden de hobby om wolkenkrabbers en elk ander hoog gebouw te beklimmen. Door hun gedeelde passie zijn ze elkaars rivalen, tot ze besluiten om de krachten te bundelen en samen de wereld rond te reizen. Ze willen hun sport verheffen tot een kunstvorm en nemen daar de levensgevaarlijke risico's er graag bij. Hun samenwerking mondt stilaan uit in een romance.

Regie
Jeff Zimbalist
Maria Bukhonina
Cast
Angela Nikolau, Ivan Beerkus.
Release
12.07.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Maria Bukhonina, Jeff Zimbalist | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2024

In de Spaanse thriller The Vault verzint een groepje Casa de Papel-achtige lui een ingenieus plan: als ze hun absolute droomoverval uitvoeren tijdens de WK-finale van 2010, bedienen ze zichzelf op voorhand al van de ideale afleidingsmanoeuvre. In Skywalkers: A Love Story nemen twee zogenoemde 'rooftoppers' (gevorderde dakbeklimmers) deze tactiek dankbaar over, maar dan tijdens de WK-finale van 2022. Hun doel: een torenpiek beklimmen die tot de hemel reikt. Een missie die voor het affiche van een documentaire haast te gevaarlijk voelt om waar te zijn.

Is extreme waaghalzerij een manier om je creatief te uiten, of een verachtelijk tarten van het (nood)lot? Praat er met een handvol bekenden over en de kans is groot dat je op fundamentele punten van inzicht verschilt. Door als getrainde creatieveling risico te nemen en (soms letterlijk) de rand op te zoeken kun je zweven van de adrenaline en wereldwijd bewondering oogsten. De keerzijde is alleen behoorlijk: in veel gevallen volgt er een moment waarop de dood terug staart.

alle artikelen (1)

Skywalkers: A Love Story Nieuwsberichten