Unknown: Killer Robots
Vooringenomen meningen worden niet aan de tand gevoeld in saaie documentaire
play

6,2 details

  • 68 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
68 Min Verenigde Staten

Diep in het hart van het militair-industrieel complex wordt een nieuw soort soldaat ontwikkeld. Robots, aangestuurd door kunstmatige intelligentie, veranderen het gezicht van oorlogsvoering en nemen steeds vaker hun eigen beslissingen op het slagveld. Deze documentaire volgt de soldaten en wetenschappers die racen om deze technologieën te bouwen, en de activisten op een missie om hun gevaarlijke potentieel bloot te leggen.

Regie
Jesse Sweet
Cast
Max Tegmark, Nick Bilton, Andrew Yang, Stacie Pettyjohn, Meredith Broussard, Robert Work, Mark Mason, Paul Scharre, Izumi Nakamitsu, Justin Bradley, Pulkit Agrawal, Arash Azizzada, Mike 'Paco' Benitez, Brett Darcey, Sean Ekins, Emilia Javorsky, Zachary Kallenbern, Dan Lordan.
Release
10.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Jesse Sweet | Speelduur: 68 minuten | Jaar: 2023

Soms is het goed om iemand gewoon te laten praten. Op die manier komt de waarheid meestal vanzelf bovendrijven. Maar als het gaat om een bepaald onderwerp en mensen uiten daar puur hun mening over, dat krijgt iemand juist meer inzicht wanneer een interviewer moeilijke vragen stelt. Dat toont aan of degene die aan het woord is verstand van zaken heeft en hoe deze de mening heeft gevormd. Unknown: Killer Robots is daar te lui of angstig voor, en is daardoor vrij saai zonder veel inzicht te bieden.

Kunstmatige intelligentie, ook wel A.I. genoemd, staat momenteel volop in de aandacht. En zoals dat met veel nieuwe uitvindingen gaat, zal het militair onderdeel van de regering daar interesse in tonen, om te kijken of en hoe het toepasbaar is in het leger. In het geval van A.I. is dat zeker het geval: stuur wat bewapende drones het veld in en laat die maar de vijand neermaaien. Maar wat als zo'n machine zelf mag beslissen wie de vijand is en daarin fouten maakt? Unknown: Killer Robots kijkt naar de huidige ontwikkelingen daarin.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Unknown: Killer Robots Nieuwsberichten