'Ant-Man 3' had last van andere Marvel-film tijdens afronding

'Ant-Man 3' had last van andere Marvel-film tijdens afronding

De special-effects-artiesten waren te druk bezig met een andere film.

De nieuwe Marvel-film Ant-Man and the Wasp: Quantumania wordt door zowel fans als critici gemengd ontvangen. Één van de grootste punten van kritiek is de twijfelachtige kwaliteit van de special effects. Een anonieme visual-effects-artiest onthult aan Vulture waarom de film er zo slecht uitziet.

De superhelden-film speelt zich bijna volledig af in een ander universum. Dit universum wordt grotendeels gerealiseerd door computereffecten. Er was blijkbaar niet genoeg tijd om de vele duizenden shots met effecten realistisch te maken omdat de artiesten te druk bezig waren met een andere film.

De artiesten waren te druk bezig met Black Panther
Volgens een anonieme bron zouden een groot deel van de visual-effects-artiesten die aan de film werkten overgeplaatst zijn naar een andere film van Marvel, namelijk Black Panther: Wakanda Forever.

De anonieme effects-artiest vertelt het volgende aan Vulture: "Dit lijkt wel een beetje op wat er bij James Cameron's Titanic gebeurde. Daar sliepen veel effects-artiesten onder hun bureaus omdat ze niet genoeg tijd hadden om naar huis te gaan en te slapen. Nu heeft iedereen die voor de special-effects afdelingen van een Marvel-film heeft gewerkt permanente littekens, en hebben veel artiesten een burnout."



Marvel heeft geld genoeg
Een andere bron vertelt aan Vulture: "Marvel heeft zoveel geld, dus waarom kunnen ze niet iets meer geld betalen aan de effects-artiesten? Ze zien liever dat wel allemaal een burnout krijgen dan dat ze een beetje geld verliezen."

Sinds 2008 hebben de meer dan 30 Marvel-films ruim $28 miljard opgehaald. Dus het kan inderdaad wel gesteld worden dat Marvel genoeg geld heeft om zijn visual-effects-artiesten een betere loon te betalen.

NieuwsFilm

meest populair