Deze Marvel-actrice wees zowel 'X-Men' als 'Wonder Woman' af

Deze Marvel-actrice wees zowel 'X-Men' als 'Wonder Woman' af

Evangeline Lilly (de Wasp) had eerder niet veel interesse in superheldenfilms.

Evangeline Lilly schittert momenteel als heldin The Wasp in het Marvel Cinematic Universe. In het verleden heeft ze echter twee kansen voor een superheldenrol afgeslagen, zo onthult ze in de podcast Happy Sad Confused.

Allereerst een aanbod voor X-Men. De producenten van die reeks, die door Fox werd gemaakt, probeerden haar via Hugh Jackman (Wolverine) - met wie ze samen in Real Steel (2021) was te zien - binnen te halen.

"Hugh benaderde me en vertelde dat de producten zich afvroegen of ik interesse had in een rol", herinnert Lilly zich.

Duidelijk antwoord
De actrice had naar eigen zeggen niet veel tijd nodig om over dat verzoek na te denken. Haar antwoord was duidelijk: nee.

"Ik had gewoon geen interesse", vertelt ze nu over haar besluit van destijds. "Eigenlijk best onbeschoft van me, omdat hij zelf in de franchise te zien was. Maar zo'n superheldenproductie sprak me destijds totaal niet aan".

Wonder Woman
Een andere superheldenrol die Lilly heeft afgewezen is die van Wonder Woman. Daarvoor had ze een meeting met Avengers-regisseur Joss Whedon, die ooit een film over de DC-heldin probeerde te maken.

"Ook daar had ik eigenlijk geen zin in en dat had hij ook wel door", vertelt de Hollywoodster. "Ik was niet onder de indruk van wat hij me pitchte en daar reageerde hij niet bepaald goed op".

Lilly over haar houding: "Ik was echter bereid om dergelijke kansen op te offeren om dichter bij mezelf te blijven. Ik heb altijd al authentiek willen zijn".

Marvel
Uiteindelijk veranderde Lilly dus haar houding ten aan zien van superheldenfilms. Toen ze door Marvel werd benaderd voor de rol van The Wasp, zei ze wel ja.

Momenteel is ze in de Marvel-film Ant-Man and The Wasp: Quantumania te zien. Deze draait nu in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair