Gezondheid Bruce Willis zal snel achteruit gaan na nieuwe diagnose

Gezondheid Bruce Willis zal snel achteruit gaan na nieuwe diagnose

Zijn dochter deelt een emotioneel bericht op Instagram.

Nog geen jaar geleden kregen we te horen dat de legendarische acteur Bruce Willis stopte met acteren na zijn afasiediagnose. Helaas gaat het steeds minder met hem...

Vorig jaar maart kregen we nog te horen dat de geliefde Willis, o.a. bekend van Pulp Fiction en de Die Hard-franchise, een punt achter zijn acteercarrière moest zetten vanwege zijn gezondheid.

Meer...
Afasie is een taalstoornis, die het gevolg is van een niet-aangeboren hersenletsel. Helaas blijft het daar nu niet bij. Het gaat namelijk van kwaad tot erger met de 67-jarige acteur, aangezien nu ook dementie is vastgesteld.

Het gaat bij Willis om fronto-temporale dementie, ook wel bekend als FTD. Dit is een vorm van dementie waarbij vooral de voorste delen van de hersenen beschadigd raken. Symptomen zijn onder meer problemen op empathisch vlak.

Wat nu?
FTD zorgt ervoor dat men vaak moeilijk kan meevoelen met de problemen van anderen. Ook ontstaan er veranderingen in hun gedrag, al heeft de persoon in kwestie dit vaak niet eens door.

De familie van de acteur liet zich erover uit: "Voor mensen onder de 60 is FTD de meest voorkomende vorm van dementie, en omdat het jaren kan duren om de diagnose te krijgen, komt het waarschijnlijk veel vaker voor dan we weten. Voorlopig is er geen behandeling, al hopen we dat daar in de toekomst verandering in komt".

Zie het volledige bericht hieronder.



NieuwsFilm

meest populair