Zo rijk zijn Mary-Kate en Ashley Olsen uit 'Full House' en 'It Takes Two'

Zo rijk zijn Mary-Kate en Ashley Olsen uit 'Full House' en 'It Takes Two'

Naast actrices zijn zij ook producers, modeontwerpers en auteurs

De tweeling Mary-Kate Olsen en Ashley Olsen zijn twee van de rijkste vrouwen in de filmindustrie. En alhoewel zij al 20 jaar weinig op de voorgrond treden, kennen sterren en media hen nog. Naast actrices zijn zij ook producers, modeontwerpers en auteurs.

De nu 36-jarige tweeling werd beroemd door de populaire serie Full House. Hun vermogen vergaarden zij voornamelijk in de jaren 90. Hun gezamenlijke nettowaarde wordt geschat op 500 miljoen Amerikaanse dollars. Dat is 250 miljoen per persoon. Ze zijn dus erg rijk.

Hoe het begon
Mary-Kate en Ashley Olsen zijn geboren in 1986. Als baby verschenen zij al in de populaire serie Full House. De serie speelde van 1987 tot 1995. Zij deelden de rol van Michelle, het jongste kind in huis.

Al in 1993 werd een deel van hun salaris geïnvesteerd in een eigen productiemaatschappij, Dualstar Entertainment Group. De tweeling speelde vervolgens in ongelooflijk veel zelf geproduceerde films die meteen op video uitkwamen.

Grappige films
De grappige films deden het goed, zoals Double, Passport to Paris, How the West Was Fun en It Takes Two. Ook pakten zij gastrollen in series aan. In 2004 volgde nog de film New York Minute met beiden. Toen namen zij een adempauze en gingen studeren.

Ashley heeft last van pleinvrees dat al bijna 20 jaar aanhoudt. Zij gaf bij gesprekken over een reboot van Full House aan, dat zij nog steeds last heeft van paniekaanvallen als zij denkt aan acteren. Mary-Kate vindt acteren wel leuk en verschijnt vanaf 2007 weer in films en series.

Meer vermogen
Veel van hun vermogen hebben Mary-Kate en Ashley Olsen ook uit merchandise in de jaren 90 verzameld. De tweeling was ongekend populair met een eigen kledinglijn, schoolspullen en boeken.

Intussen hebben zij meerdere kledinglijnen naast elkaar lopen, met The Row als nieuw designer-merk. En zowel in de filmindustrie als de kledingindustrie hebben zij veel nominaties en awards mogen ontvangen.

Meer over hun vermogen staat hier bij Celebrity Networth. Hieronder in de YouTube-video van The List wordt hun carrière gesproken.



NieuwsFilm

meest populair