Beeld ter nagedachtenis van Philip Seymour Hoffman krijgt een eervolle plek

Beeld ter nagedachtenis van Philip Seymour Hoffman krijgt een eervolle plek

De ster werd beschouwd als een van de beste acteurs van zijn generatie

Het beeld van Philip Seymour Hoffman krijgt een vaste plek in Amerika. De bronzen sculptuur van de acteur en Oscar-winnaar werd vorig onthuld en toont hem wandelend.

Voortaan zal het reizende standbeeld alleen nog bij het George Eastman museum in New York te zien zijn. Het standbeeld zal buiten staan en voor iedereen toegankelijk zijn zonder een kaartje. In het museum is een overzicht van zijn leven te zien.

Een van de beste
De in 2014 overleden acteur woonde vlakbij. Bij zijn overlijden was hij 46 jaar. De ster pleegde zelfmoord door een overdosis pillen. Waarschijnlijk was zijn dood niet eens opzettelijk, maar te wijten aan een fatale mix van verschillende medicijnen.

De ster werd beschouwd als een van de beste acteurs van zijn generatie. Philip Seymour Hoffman speelde in meer dan 60 televisie- en filmproducties als Capote, Flawless, Mission Impossible en Hunger Games.

Met hart en ziel
Daarnaast was hij een theaterman met hart en ziel. Hij mocht meer dan 70 prijzen ontvangen voor zijn acteerprestaties. Meer staat in het artikel van Syracuse hier. Een korte documentaire over de ster staat bij Grunge op YouTube en hieronder.



NieuwsFilm

meest populair