Op deze manier heeft 'Star Wars' nu impact op het Marvel Cinematic Universe

Op deze manier heeft 'Star Wars' nu impact op het Marvel Cinematic Universe

De Quantum Realm is direct geïnspireerd door 'Star Wars'.

Peyton Reed heeft inmiddels geregisseerd in twee grote werelden van Disney, namelijk Marvel en Star Wars. In een nieuw interview vertelt hij over de invloed van Star Wars op zijn nieuwe film Ant-Man & The Wasp: Quantumania.

Invloed
Uit de eerste reacties van de film bleek dat de Quantum Realm duidelijke inspiratie van Star Wars heeft genomen. In een nieuw interview met Comicbook vertelde regisseur Peyton Reed hier meer over:

"Het is duidelijk dat als een levenslange Star Wars-fan, en zeker de omgevingen die George Lucas vele jaren geleden aftrapte, een onuitwisbare stempel op generaties hebben gedrukt. Wat cool was aan Quantumania is, dat we vrij waren om te doen wat we wilden."

"Dus ik verzamelde dit team van kunstenaars van over de hele wereld onder onze productieontwerper en ging gewoon door al hun kunst en praatte met hen en lieten me enkele van de meest gewraakte creaties zien die ze hadden."

Mandalorian
Reed regisseerde twee afleveringen van het tweede seizoen van The Mandalorian, waaronder de seizoensfinale met de triomfantelijke terugkeer van Mark Hamill's (deepfake) Luke Skywalker.

Eigen hoekje
"We moeten uitzoeken wat de interne logica en de interne geschiedenis van de Quantum Realm is en wat de wetten van de fysica zijn. En hoe zien die verschillende gebieden eruit."

"En dat was het leukste dat we hebben gehad, want we gingen niet naar iets anders dat in het MCU verscheen. Het was ons eigen hoekje dat we konden uitsnijden."

Komende week te zien
Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is de aftrap van dit nieuwe MCU-hoofdstuk eindelijk te zien in de bioscoop, namelijk op 15 februari. We zullen dan zien hoe groot de 'Star Wars'-invloeden zijn.

Bekijk hieronder nog eens de trailer.



NieuwsFilm

meest populair