Drievoudig Oscarwinnaar Burt Bacharach overleden

Drievoudig Oscarwinnaar Burt Bacharach overleden

De Amerikaanse componist werd 94 jaar oud

De Amerikaanse zanger, componist en muziekproducer Burt Bacharach is woensdag 8 februari in zijn huis in Los Angeles overleden. Bacharach werd 94 jaar oud.

De wereldbekende muzikant stond voornamelijk bekend om zijn tientallen hits, zijn prachtige melodieën en zijn vele samenwerkingen met de grootste muzikale artiesten.

Burt Bacharach
Bacharach's karakteristieke muziekstijl werd ook wel 'easy listening' genoemd. Met de bijzondere combinatie van klassieke muziek en jazz, de opvallende ritmes en de ongewone melodielijnen trok zijn muziek veel aandacht.

Maar liefst 73 nummers van Bacharach kwamen terecht in de Billboard Hot 100. Veel van zijn nummers schreef hij met Amerikaans tekstschrijver Hal David. Zo schreven zij veel hits voor zangeres Dionne Warwick, met onder andere de nummers ''Walk On By'' en ''Say a Little Prayer'' als grote successen.

Daarnaast schreef Bacharach tientallen succesvolle nummers voor artiesten als Aretha Franklin, Tom Jones en The Carpenters.

Drievoudig Oscarwinnaar
Bacharach won tijdens zijn carrière in totaal drie Oscars. Twee daarvan won hij voor de muziek die hij schreef voor de film Butch Cassidy and the Sundance Kid in 1970. De derde Academy Award kreeg hij in 1982 voor het lied ''Arthur's Theme (Best That You Can Do)'' uit de film Arthur.



NieuwsFilm

meest populair