Guillermo del Toro's passieproject 'Frankenstein' vindt zijn hoofdrolspelers

Guillermo del Toro's passieproject 'Frankenstein' vindt zijn hoofdrolspelers

Twee topacteurs lijken hun naam te hebben verbonden aan de Netflix-film.

Na het succes van de serie Cabinet of Curiosities en de met zeer veel lof ontvangen stop-motion film Pinocchio, gaat Guillermo del Toro naar verluidt nu een nieuwe Frankenstein-film maken voor Netflix.

Oscar Isaac is de beoogde acteur om de wetenschapper in de film te spelen en Andrew Garfield moet volgens Giant Freakin' Robot het monster spelen.

Netflix sloot in augustus een grote deal met del Toro na eerder te hebben samengewerkt aan de door DreamWorks geproduceerde animatieserie Trollhunters.

Afgelopen december liet del Toro ook nog weten dat een van zijn volgende filmprojecten een monsterfilm wordt waarvan hij al bezig was met het script en ontwerp. Toen zei hij er nog bij: "Hopelijk wordt dit mijn volgende project, maar er kan van alles gebeuren."

Het verhaal van Mary Shelley uit 1818 is in het publieke domein, wat wil zeggen dat eenieder een film over Frankenstein mag maken. Universal Pictures kocht echter wel een paar jaar geleden opnieuw het copyright van de iconische look van het monster uit de klassieke films.

Een nieuwe look
Een jaar geleden kocht Netflix de rechten van Bernie Wrightsons geïllustreerde versie van het boek. De film van del Toro zal dat boek waarschijnlijk als basis voor de visuele aspecten gebruiken.

Mary Shelley's 1818 story is within the public domain, although Universal Pictures re-copyrighted the character's visual appearance from its classic films several years ago. A year ago Netflix optioned Bernie Wrightson's illustrated adaptation of the novel which is likely where the new film will draw its visual representation.

De opnames van Frankenstein moeten in juni beginnen. Gary Ungar zal produceren in samenwerking met Exile Entertainment.



NieuwsFilm

meest populair