Regels over het delen van je wachtwoord toegelicht door Netflix

Regels over het delen van je wachtwoord toegelicht door Netflix

De dagen van je wachtwoord met anderen delen lijken voorbij.

Netflix maakte recentelijk een heleboel mensen nerveus toen ze aankondigden strenger te gaan optreden tegen gebruikers die hun wachtwoord met anderen delen. De streamer onthult nu meer over hoe dit nieuwe beleid er uit gaat zien.

Het lijkt erop dat het heel erg belangrijk is wat de definitie van een huishouden is. Gebruikers moeten een vaste locatie gaan opgeven, en iedereen die zich op de opgegeven locatie bevindt kan gebruik maken van de streamingdienst.

Gebruikers moeten op hetzelfde adres wonen
Volgens Netflix is het niet de bedoeling dat gebruikers hun inloggegevens delen met anderen die niet op hetzelfde adres wonen. Wel garanderen ze dat gebruikers die veel op reis zijn Netflix ook gewoon op andere locaties kunnen gebruiken. Maar hoe dit precies gaat werken is nog niet bekend.



Extra gebruikers
Het wordt wel mogelijk om voor een extra bijdrage extra gebruikers aan je account toe te voegen die niet bij je huishouden horen. Bij een proefperiode in Spanje gaat dit 5,99 euro per extra gebruiker kosten.

De komende maanden gaat Netflix dit nieuwe systeem testen in een aantal landen waaronder Spanje, Portugal and Canada. In de loop van het jaar is het de bedoeling dat de rest van de wereld ook met deze nieuwe regels gaat werken. Wanneer dit nieuwe systeem in Nederland gelanceerd wordt is nog niet bekend.

Statement
In een statement zegt Netflix het volgende: "We hebben het altijd makkelijk gemaakt voor mensen die samenwonen om hun account te delen met huisgenoten. Helaas heeft dit ook voor verwarring gezorgd bij gebruikers over met wie en waar ze hun account mogen delen. Er zijn op dit moment 100 miljoen gebruikers die hun inloggegevens delen met mensen buiten hun huishoudens. Hierdoor kunnen we minder investeren in nieuwe films en series."

"Het afgelopen jaar hebben we in Zuid-Amerika verschillende manieren getest om dit probleem op te lossen. En nu zijn we klaar om dit nieuwe beleid verder uit te rollen in Nieuw Zeeland, Canada, Portugal en Spanje. Ons doel is om gebruikers meer controle te geven over wie er van hun account gebruik kan maken.

NieuwsFilm

meest populair