'Ant-Man 3' laat bioscoopkassa's flink straks beter rinkelen dan de eerdere films

'Ant-Man 3' laat bioscoopkassa's flink straks beter rinkelen dan de eerdere films

De eerste twee films waren niet de best scorende Marvel-films.

In 2015 verscheen de eerste film over Ant-Man in het Marvel Cinematic Universe. De vaak kleine en soms juist heel grote superheld was niet direct de meest populaire onder de Avengers. Dat was te zien aan de opbrengt aan de bioscoopkassa's.

Het eerste deel noteerde - een overigens prima - $519,3 miljoen aan de wereldwijde box office. Het vervolg Ant-Man and the Wasp deed het beter met $622,7 miljoen, maar andere films in de reeks gingen toen al (ruim) over het miljard.

Quantumania
In tegenstelling tot de eerste twee films zal Ant-Man and the Wasp: Quantumania, binnenkort in de bioscoop, een centrale positie innemen in de doorlopende verhaallijn van het zogenoemde The Multiverse Saga.


De film gaat verder met het introduceren van het personage Kang the Conqueror van acteur Jonathan Majors, eerder te zien Loki seizoen 1. De film zal ook direct aansluiten op gebeurtenissen in het in 2025 te verschijnen Avengers: The Kang Dynasty.

Box office-start
Ook de fans hebben dit door en de eerste voorspellingen geven aan dat Quantumania een sterk openingsweekend zal hebben. Box Office Pro denkt dat de film met zo'n $131 miljoen aftrapt tijdens het eerste Noord-Amerikaanse weekend.

Ant-Man noteerde in 2015 een start van "slechts" $57,2 miljoen en het vervolg kwam tot "maar" $75,7 miljoen.

Phase 4-scores
Een maar is dat alleen de Phase 4-films Black Widow, Shang-Ci en Eternals zwakker scoorden in het eerste weekend. Die films verschenen in het coronajaar 2021.

Spider-Man: No Way Home ($260,1 miljoen), Doctor Strange in the Multiverse of Madness ($187,4 miljoen), Thor: Love and Thunder ($144,2 miljoen) en Black Panther: Wakanda Forever ($181,3 miljoen) noteerden (ruim) beter.



NieuwsFilm

meest populair