Italiaans icoon en 'mooiste vrouw ter wereld' Gina Lollobrigida overleden

Italiaans icoon en 'mooiste vrouw ter wereld' Gina Lollobrigida overleden

Het allereerste sekssymbool van de Europese cinema.

De Italiaanse grootheid Gina Lollobrigida is op 95-jarige leeftijd overleden. De bekende agentschap ANSA kwam als eerste met het nieuws.

Lollobrigida begon in de jaren vijftig al te acteren. Al snel groeide ze uit tot het allereerste sekssymbool van de Europese cinema.

Carrière
Lollobrigida begon haar carrière als model. Dit bleek een groot succes te zijn en in 1947 werd ze zelfs derde in de Miss Italië-verkiezing. Als gevolg hiervan wilde de bekende miljonair Howard Hughes haar een contract van 7 jaar aanbieden, maar vanwege een dispuut over de voorwaarden kwam Lollobrigida jarenlang niet aan de bak.

In 1954 maakte ze dan toch haar Hollywooddebuut in Beat The Devil. Vanaf dat moment had Lollobrigida de rollen voor het oprapen. In 1986 werd ze zelfs genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in Buona Sera, Mrs. Campbell.

Icoon
Lollobrigida werd lange tijd omschreven als de mooiste vrouw ter wereld. Niemand minder dan de iconische Humphrey Bogart zei eens dat zij Marilyn Monroe uit deed zien als Shirley Temple.

Lollobrigida hield het echter niet alleen bij modellenwerk en acteren. Ook had zijn carrière als fotojournalist, hield zich bezig met beeldhouden en zei ze vorig jaar op 94-jarige leeftijd nog de politiek in te willen.

Bekijk hieronder enkele foto's van de prachtige Lollobridigda.



NieuwsFilm

meest populair