De grote nieuwe Marvel-schurk haalde inspiratie uit deze bekende filmpersonages

De grote nieuwe Marvel-schurk haalde inspiratie uit deze bekende filmpersonages

Jonathan Majors haalde inspiratie uit historische figuren en filmiconen.

We zagen voor het eerst een versie van Kang the Conquerer, Marvel's nieuwe, grote schurk, in de seizoensfinale van Loki. Dit was echter nog een soort van vriendelijke versie in vergelijking met de échte Kang in Ant-Man & The Wasp: Quantumania. Jonathan Majors heeft een aantal inspiraties voor Kang onthuld in een nieuw interview met Empire Magazine.

Inspiratie
"Ik heb eerst met het Loki-team gesproken. Toen kwam Peyton (Reed) en hadden we een praatje voor de film", legde hij uit aan de outlet. "Hij gaf me een paar referentiepunten - Alexander de Grote, dat soort dingen."

Voor He Who Remain/Kang in Loki nam de acteur vooral inspiratie van niemand minder dan Willy Wonka. Naast dus Alexander de Grote heeft Majors ook uit Heath Ledger's Joker inspiratie gehaald. Dat gaat wat beloven.

Nieuwe vibratie in het MCU
De komst van Kang belooft minstens net zo gevaarlijk te zijn voor onze helden in het Marvel Cinematic Universe als de dreiging die Thanos was in de Infinity Saga, waarschijnlijk nóg gevaarlijker als we Majors mogen geloven:

"Je maakt kennis met een nieuwe vibratie in het MCU. Er is conflict - niet alleen mano-a-mano, niet alleen held en schurk, maar 'jouw manier van leven' en 'mijn manier van leven'. Ik kom ervoor. We zijn hier in strijd."

Trailer
Hieronder bekijk je de nieuwste trailer van Ant-Man & The Wasp: Quantumania. Je ziet de film vanaf 15 februari in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair