Ondanks groot succes krijgt 'Happy Death Day 3' een teleurstellende update

Ondanks groot succes krijgt 'Happy Death Day 3' een teleurstellende update

Een ietwat vreemde reden om de film niet te maken, maar je weet het maar nooit...

Regisseur Christopher Landon scoorde in 2017 een dikke hit met de Groundhog Day-achtige slasher-film Happy Death Day. De film was zowel een financieel als kritisch succes, en wist 125 miljoen dollar binnen te halen. En dat tegenover een luttel budget van 4.8 miljoen dollar!

De film maakte ook een ster van hoofdrolspeler Jessica Rothe en er werd an ook al snel het groene licht gegeven voor een vervolg met de titel Happy Death Day 2U. Die film bracht 'slechts' de helft op (64 miljoen dollar wereldwijd), maar kostte het dubbele (9 miljoen dollar). Recensies waren echter grotendeels goed.

Toch zou je zeggen, gezien de hoeveelheid winst die ook bij het tweede deel werd gemaakt, dat er makkelijk een derde Happy Death Day moet komen. Niets is echter minder waar.

Sprankje hoop
Landon en producent Jason Blum hebben sindsdien meermaals aangegeven dat ze hopen een derde deel te kunnen maken, maar de kans lijkt klein. Tijdens de promotie voor zijn nieuwste film We Have a Ghost voor Netflix liet Landon het volgende weten over de status van Happy Death Day 3:

"Er zit helaas geen schot in de zaak. Er was een momentje waarop ik dacht de aandacht te hebben gewonnen van Universal, maar ze zijn me vergeten. En om heel eerlijk te zijn; de eerste film was heel succesvol en bracht veel geld op. Dat gold niet voor de tweede film.

De sequel is geliefd bij de mensen die 'm hebben gezien, maar die bracht niet zoveel geld op. Dus geen groot genoeg succes voor Universal. Het is moeilijk om hen te motiveren om een derde deel te maken, wanneer het tweede deel niet aanslaat. Dat is nu eenmaal de economische realiteit van deze wereld.

Er was even sprake om de film voor Peacock te maken. Misschien dat het ooit gaat lukken. Het mooie is gelukkig dat mijn idee voor de derde film niet gebonden is aan een bepaalde tijd. Maar hoe meer jaren verstrijken, hoe lager de kans is dat we de film kunnen maken."



NieuwsFilm

meest populair