James Cameron: "Mijn 'Avatar'-films zijn geen superheldenfilms"

James Cameron: "Mijn 'Avatar'-films zijn geen superheldenfilms"

Volgens de regisseur is er een duidelijk verschil.

Regisseur James Cameron heeft gedurende de promotietour van Avatar: The Way of Water de nodige opmerkingen gemaakt over superheldenfilms. In een nieuw interview licht hij toe waarom zijn films zelf geen superheldenfilms mogen worden genoemd.

Cameron meent dat het grote verschil tussen de Avatar-films en de gemiddelde superheldenfilm de manier is waarop de schurkenrol wordt ingevuld.

De grote schurk van de Avatar-films is kolonel Miles Quaritch, gespeeld door Stephen Lang, die geen enkele vorm van geweld schuwt om de planeet Pandora te koloniseren.

Wraakzuchtig en volhardend
Hoewel hij in de eerste film om het leven kwam, keert hij in The Way of Water terug in een Na'vi-lichaam. Quaritch is uit op wraak en volgens Cameron zijn de oorspronkelijke Na'vi nog niet van hem af.

Juist dat maakt zijn Avatar-films onderscheidend, meent Cameron. "Deze reeks is niet als een superheldenverhaal waarbij elke film een nieuwe schurk heeft", zegt de regisseur.

"Mijn films hebben dezelfde slechterik", vervolgt hij. "Hij zal zich verder ontwikkelen terwijl we ook nieuwe tegen- en medestanders introduceren".

NieuwsFilm

meest populair