De beste horrorfilms van 2022 zijn...

De beste horrorfilms van 2022 zijn...

Liefhebbers van dit genre moeten deze absoluut gezien hebben.

Horror blijft een van de populairste genres in de bioscoop. FilmTotaal heeft vandaag de drie van de beste horrorfilms van 2022 voor je op een rijtje gezet.

Allereerst Bodies Bodies Bodies van 'onze' Halina Reijn. Het is enorm gaaf om een Nederlandse filmmaker zoveel succes te zien behalen.

Haar goed ontvangen horrorsatire met een boodschap over Gen Z vormt ongetwijfeld de start van een rijke regiecarrière in Hollywood.

Ja tegen 'nee'
Nope - de nieuwe horrorprent van Get Out-regisseur Jordan Peele - zag je al voorbijkomen in onze film-van-het-jaarverkiezing en mag hier dan ook niet ontbreken. Kwaliteitshorror met een diepere laag.

Terug van weggeweest
Zeg je slasher, zeg je Ghostface. Begin dit jaar verscheen er eindelijk weer een nieuwe Scream. Een eervolle en sterke voortzetting van het werk van de overleden regisseur Wes Craven die de andere vier delen maakte.

Uniek
De laatste films in het lijstje zijn: X en Barbarian. Twee titels - met unieke concepten en goede acteurs - die dit jaar indruk maakte op het publiek. Dit is hoe horror moet zijn.



De 5 beste horrorfilms van 2022


Bodies Bodies Bodies (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Halina Reijn | Cast: Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Pete Davidson, e.a.
Een groep welgestelde jongeren komt samen in een afgelegen landhuis om daar te feesten terwijl er buiten een orkaan raast. Al snel besluiten ze een spelletje 'moordenaartje' te spelen, waarbij iemand zogenaamd de moordenaar is en de rest moet raden wie dat is. Wanneer er een echte dode valt, slaat de paniek toe en moeten de twintigers vechten voor hun leven.



Nope (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jordan Peele | Cast: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Daniel Kaluuya, Michael Wincott, e.a.
Paardentrainer OJ Haywood en zijn zus Em wonen op een afgelegen boerderij net buiten Los Angeles. Ze maken verschillende bizarre dingen mee en spotten op een dag een vliegende schotel tussen de wolken. Een griezelige en huiveringwekkende ontdekking, want de vliegende schotel blijkt een bloeddorstige alien te zijn die alles en iedereen op zijn pad opslokt.



Scream (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett | Cast: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, e.a.
Nadat de jeugd in het zeer vredig lijkende plaatsje Woodsboro opnieuw geteisterd wordt door een gemaskerde seriemoordenaar, besluit achterblijver Dewey Riley, die inmiddels gepensioneerd als sheriff, de hulp in te roepen van veteranen Sidney Prescott en Gale Weathers om de bloederige steekpartijen te stoppen. Samen ontrafelen ze wie er dit keer achter het masker schuilgaat.



X (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ti West | Cast: Mia Goth, Brittany Snow, Jenna Ortega, e.a.
1979, Texas. Een groep jonge mensen is met een bestelbusje onderweg naar een boerderij om daar stiekem een pornofilm op te nemen. De eigenaren, een teruggetrokken ouder echtpaar, maken al snel na aankomst duidelijk een speciale belangstelling te hebben in hun gasten. Als de avond valt en het echtpaar de groep op heterdaad betrapt, neemt deze belangstelling een gewelddadige wending.



Barbarian (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Zach Cregger | Cast: Georgina Campbell, Justin Long, Bill Skarsgård, e.a.
Wanneer Tes arriveert bij haar Airbnb in een verpauperde buitenwijk, blijkt ze deze door een dubbelboeking te moeten delen met ene Keith. Hij blijkt nogal een vreemde vogel te zijn. Al snel hebben ze door dat ze niet de enige bewoners zijn. Samen gaan ze op onderzoek uit in de ogenschijnlijk eindeloze keldergangen van het huis, maar dat hadden ze beter niet kunnen doen.





Bekijk de afbeeldingLEES OOK
De 5 beste films die dit jaar op Netflix zijn verschenen


NieuwsFilm

meest populair