'The Crown'-acteur Stephen Greif op 78-jarige leeftijd overleden

'The Crown'-acteur Stephen Greif op 78-jarige leeftijd overleden

Een stem "als gesmolten lava".

De Britse acteur Stephen Greif, o.a. bekend van de populaire Netflix-serie The Crown en de soap Coronation Street, is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn agentschap, Michelle Braidman Associates, bekendgemaakt.

Zij delen het volgende bericht: "Met groot verdriet maken we de dood van onze geweldige cliënt Stephen Greif bekend. Zijn lange carrière omvatte tal van rollen op het witte doek en op het toneel. We zullen hem ontzettend missen en onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden".



Carrière
Greif heeft een uiterst lange carrière achter de rug. In 1944 werd hij geboren in Hertfordshire. In de jaren 60 stond hij al op het toneel, maar in 1978 maakte hij de stap naar televisie. Zijn grote doorbrak kende hij met de sciencefictionserie Blake's 7. Vanaf toen had hij de rollen voor het oprapen.

Recentelijk was hij nog te zien in The Crown, waarin hij in de huid kroop van Lagerhuisvoorzitter Sir Bernard Weatherill. Greif was echter ook een geliefde stemacteur.

Stem
Zo was hij te horen in diverse videospellen, zoals o.a. The Witcher, It Takes Two en Fable II. Zijn vriend en stemacteur-collega Barnaby Edwards (Doctor Who), liet zich uit over de dood van Greif: "Een steengoede acteur, met een stem als gesmolten lava. Als het aankwam op het spelen van slechteriken was hij echt onovertroffen".

NieuwsFilm

meest populair