Netflix schrapt nieuwe animatiefilm van 'Klaus'-regisseur

Netflix schrapt nieuwe animatiefilm van 'Klaus'-regisseur

Dit is de zoveelste animatiefilm die wordt geschrapt door de streamingdienst

Netflix heeft 'Ember', de nieuwe film van Sergio Pablos, zojuist geschrapt. Pablos behoudt de rechten van de film, dus er is een grote kans dat een andere studio het project weer oppakt en het alsnog uit kan brengen. Dit is de zoveelste animatiefilm die is geschrapt door Netflix.

Eerste animatiefilm
Pablos was in 2019 verantwoordelijk voor de allereerste animatiefilm voor Netflix, namelijk de kerstfilm Klaus. De film werd goed ontvangen er werd zelfs genomineerd voor de oscar voor beste animatiefilm dat jaar.

Netflix heeft eerder dit jaar veel animatie-projecten geschrapt. Voorbeelden hiervan zijn Ava DuVernay's 'Wings of Fire', 'With Kind Regards From Kindergarten' en 'Antiracist Baby'. De reden voor het schrappen van de projecten (en potentieel ook 'Ember') is de langdurige producties van geanimeerde projecten. Het zou dus niets te maken hebben met de kosten van de projecten.

Ondanks deze geschrapte projecten lijkt Netflix nog wel in te zetten op animatiefilms. Zo heeft de streamingdienst recent nog succes gehad met Guillermo Del Toro's Pinocchio.

Bekijk hieronder de trailer van 'Klaus'. Waar en wanneer 'Ember' precies uitkomt, is voorlopig nog onbekend. Maar de productie van de film blijft doorgaan en is vast en zeker een keer te zien in de toekomst.



NieuwsFilm

meest populair