Amber Heard schikt met Johnny Depp: "Blijf me uitspreken over misbruik"

Amber Heard schikt met Johnny Depp: "Blijf me uitspreken over misbruik"

De twee beroemde ex-geliefden zijn klaar met hun juridische strijd.

Amber Heard gooit de handdoek in de ring: ze heeft een schikking getroffen met haar ex-man Johnny Depp in de door hem aangespannen smaadzaak die ze deze zomer verloor. Het hoger beroep is daardoor van de baan. Dat schrijft de Aquaman-actrice in een verklaring.

Amber Heard en Johnny Depp lijken hun juridische oorlog achter zich te willen laten. De twee zijn achter de schermen overeengekomen dat Heard 1 miljoen dollar aan Depp moet betalen (van de 8 miljoen die hij eigenlijk van de jury toegewezen had gekregen).

Kritiek rechtssysteem
Heard ziet af van het hoger beroep omdat ze geen vertrouwen meer heeft in het Amerikaans rechtssysteem. Volgens de actrice is het 'stuitend' hoe de zaak door de rechtbank van Virginia werd behandeld. Zo werd een deel van haar bewijsstukken niet toegelaten voor de inhoudelijke behandeling.

Ook merkt ze op dat in tegenstelling tot de eerdere zaak in het Verenigd Koninkrijk (waarbij de rechter oordeelde dat een tabloid voldoende bewijs had om Depp een 'vrouwenmepper' te noemen) deze smaadzaak meer was gebaseerd op 'populariteit' en 'geld' dan waarheidsvinding.

Mediacircus
Heard heeft het er zwaar mee dat zij gedurende het proces belachelijk is gemaakt en vernederd op social media, mede als gevolg van het feit dat het proces iedere zittingsdag live werd uitgezonden. "Ik kan het gewoon niet aan om dit nog een keer mee te moeten maken", schrijft ze.



Slachtoffers
Er is sowieso kritiek op de zaak, omdat het oordeel van de rechtbank in feite betekent dat vrouwen zich nauwelijks kunnen uitspreken over hun - vermeende - ervaringen met huiselijk geweld zonder miljoenenclaims te vrezen.

De zaak draaide immers allemaal om een opiniestuk waarin Heard haar ervaringen met huiselijk geweld besprak - zonder Depp bij naam te noemen.

Strijdlustig
Volgens Heard is deze schikking geen 'concessie'. De actrice blijft strijdlustig en zal zich blijven uitspreken over huiselijk geweld.

"Ik zal me niet laten tegenhouden door wat er allemaal is gebeurd nadat ik mijn waarheid met de wereld had gedeeld", concludeert ze. "Mijn stem blijft het krachtigste instrument waarover ik beschik".

NieuwsFilm

meest populair