Zo rijk is actrice Reese Witherspoon uit 'Cruel Intentions' en 'Legally Blonde'

Zo rijk is actrice Reese Witherspoon uit 'Cruel Intentions' en 'Legally Blonde'

Reese Witherspoon is naast actrice ook stemactrice, producer en ondernemer

Reese Witherspoon is naast actrice ook stemactrice, producer en ondernemer. Alles wat zij aanpakt, doet zij goed. In 2022 wordt haar netto waarde dan ook geschat op 300 miljoen Amerikaanse dollar.

Met vele nominaties en een Oscar voor en een Emmy. Zij is wereldwijd een van de best betaalde en meest geliefde sterren. Jaarlijks verdient zij met gemak 20-40 miljoen. In 1993 ontving zij al 15 miljoen voor haar rol in Legally Blonde. Tussen de jaren 2001 en 2012 kreeg zij in totaal 120 miljoen aan 'salarissen' voor films. Voor alle films tot en met nu wordt dat totaalbedrag geschat op 250 miljoen.

Hoe het begon
In 1976 is Reese Witherspoon geboren in New Orleans in Amerika. Haar ouders hebben een medische achtergrond met haar vader een specialist en haar moeder een docente. Reese is al vanaf haar 7de te zien in reclames en volgde daarop acteerlessen. Ze leerde gemakkelijk en leest nog altijd van alles. Haar privéleven met scheiding en al van Ryan Philippe wist zij netjes zoveel mogelijk apart te houden van haar sterrendom, waardoor zij door bleef groeien.

In 1990 volgde haar eerste film The Man in the Moon met een eerste nominatie voor een Young Artist award. Verschillende grote en kleine films volgden, van welk Pleasantville haar een Young Hollywood award opleverde in 1998. Daarna volgden Cruel Intentions en de film Election met een Film Critics award. Haar rol als zusje van Jennifer Aniston in de serie Friends bracht haar meer bekendheid, net als de film Legally Blonde met een verzilverde Golden Globe. Voor haar rol in Walk the Line ontving zij onder meer een Golden Globe, een Oscar, een SAG en een BAFTA.

Een paar salarissen
Al rond 2000 was Reese Witherspoon een van de best betaalde actrices binnen Hollywood. Dit weet zij al jaren vol te houden. Zij is nu 46 jaar. In 1996 ontving zij 200.000 voor de film Fear. Voor Cruel Intentions in 1999 was dat 250.000.

Voor Legally Blonde ontving zij haar eerste loonstrook boven de 1 miljoen. Dat was in 2001. Daarna kon zij in 2002 voor Sweet Home Alabama 12,5 miljoen vragen. In 2003 kreeg zij voor Legally Blonde 2 al een inkomen van 15 miljoen.

Meer vermogen
Al in 2000 richtte Reese Witherspoon een productiemaatschappij op. Dat bedrijf groeide door naar een grote productiemaatschappij, Hello Sunshine, met succesvolle series als Big Little Lies en The Morning Show en films als Where the Crawdads Sing.

Natuurlijk zit Reese Witherspoon ook in onroerend goed. Zo bezit zij verschillende stukken grond in Nashville, waar zij is opgegroeid, en in Los Angeles. Meer over haar vermogen staat hier bij Celebrity Networth. In een en interview met Today with Hoda en Jenna op YouTube en hieronder vertelt zij meer over haar groei en haar kijk op vrouwen in de filmindustrie.



NieuwsFilm

meest populair