Christian Bale positief over 'Batman 4' met Christopher Nolan

Christian Bale positief over 'Batman 4' met Christopher Nolan

De acteur wil de film alleen maken met de topregisseur.

Christian Bale (Thor: Love and Thunder) zou zo terug willen keren naar Gotham City om de misdaad te bestrijden als burgerwacht Batman. Daarbij heeft hij echter wel één voorwaarde, zo vertelt hij in een recent interview met Comicbook.com.

De Batman-trilogie van Christopher Nolan - bestaande uit Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) en The Dark Knight Rises (2012) - is zonder twijfel een van de beste superheldenfilmreeksen ooit gemaakt. Veel fans hopen stiekem nog altijd op een vierde deel.

Interese
Hoewel Nolan en Bale destijds de afspraak maakten het bij drie films te houden, staat de acteur absoluut open voor een terugkeer als de iconische DC-held. Heeft Warner Bros., die de films produceerde, hem daar eigenlijk ooit voor benaderd?

"Nee, nee, nee. Niemand, maar dan ook niemand heeft me daar ooit voor benaderd", antwoordt de acteur in het interview. "Ze behandelen me eerder als een champignon, die mest gevoerd krijgt in een pikdonkere ruimte".



Interesse
Toch zou Bale dus geen nee zeggen tegen een vierde Batman-film, maar dat hangt wel allemaal af van één persoon: Nolan. Alleen als de Britse filmmaker in de regiestoel kruipt, is Bale bereid om de mantel weer aan te trekken.

"Voor mij hangt zoiets allemaal van hem af", vertelt hij. "Als Chris ooit besluit dat hij nog een film met me wil maken, dan zou ik het absoluut overwegen, omdat we min of meer die afspraak met elkaar hebben gemaakt".

NieuwsFilm

meest populair