Trailer voor Oscar-kanshebber 'Women Talking' belooft een moeilijke maar inspirerende film

Trailer voor Oscar-kanshebber 'Women Talking' belooft een moeilijke maar inspirerende film

Niks doen, vechten, of sterven?

Niks doen, blijven en vechten, of sterven? Dat is de vraag die wordt gesteld aan een groep vrouwen in een strenggelovige gemeenschap in de nieuwe trailer van Sarah Polley's Women Talking.

De film vertelt het waargebeurde verhaal over een afgelegen mennonietengemeenschap waar vrouwen vrouwen stelselmatig worden misbruikt en verkracht. De vrouwen verliezen het vertrouwen in hun geloof en de gemeenschap omdat niemand naar hen wil luisteren. Ze moeten een keuze tussen blijven en vechten of vluchten.



Waargebeurd
Van de nieuwe trailer zou je het idee krijgen dat de film zich in een Hunger Games-achtige dystopie afspeelt. Maar in werkelijkheid is dit verhaal echt gebeurd in 2010 in de Verenigde Staten. Vrouwen mochten niet over hun lichamen praten, de kerk gaf hen 2 dagen de tijd om hun verkrachters te vergeven, anders zouden ze niet welkom zijn in de hemel.

De trailer laat zien dat de vrouwen moeite hebben met het maken van een keuze. Blijven ze in het dorp om hun geliefden te beschermen en wellicht hun misbruikers te vermoorden? Of vluchten ze naar een wereld die ze niet kennen?

Grote kanshebber voor Oscars
Women Talking wordt overspoeld met complimenten van critici die de film kil maar inspirerend noemen. De film dingt ook mee naar vele grote filmprijzen, waaronder meerdere nominatie voor Golden Globes en Critics Choice Awards. Verwacht wordt dat Women Talking het ook goed gaat doen bij de Oscars.

Women Talking heeft een echte sterrencast met o.a. Rooney Mara (Nightmare Alley), Claire Foye (The Crown), Jessie Buckley (Men), Ben Wishaw (No Time To Die) en Frances McDormand (Nomadland). Vanaf 30 maart in de bioscoop.



NieuwsFilm