Nederlands succes 'Twister' krijgt een vervolg van deze regisseur

Nederlands succes 'Twister' krijgt een vervolg van deze regisseur

Een totaal ander type regisseur dan Jan de Bont neemt de regiestoel over.

De voor een Oscar genomineerde regisseur Lee Isaac Chung is in onderhandelingen getreden om de regie te voeren van Twisters, een vervolg op de klassieke rampenfilm Twister uit 1996. Het nieuws werd naar buiten gebracht door Deadline.

Mark L. Smith schreef het script voor de sequel, die geproduceerd wordt door Frank Marshall via diens Kennedy/Marshall-studio. Chung kennen we voornamelijk van Minari uit 2020, een bejubelde A24-film met Steven Yeun, Yeri Han, Alan Kim, Noel Kate Cho, Scott Haze, Yuh-Jung Youn en Will Patton.

Chungs achtergrond als iemand die is opgegroeid op een boerderij in Arkansas zou een grote rol hebben gespeeld in de keuze van de studiobobo's. In 2020 was er nog sprake van dat Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) zou regisseren, maar die zag van de eer af.

Momenteel zijn er nog geen acteurs verbonden aan Twisters. In de eerste film waren de hoofdrollen weggelegd voor wijlen Bill Paxton en Helen Hunt. Naar verluidt zou Universal Hunt willen terugbrengen en moeten haar personage en diens dochter de hoofdrollen spelen.

De eerste Twister werd natuurlijk geregisserd door onze eigen Jan de Bont. De film bleek in 1996 de tweede meest succesvolle film van het jaar met een opbrengst van 494,5 miljoen dollar.



NieuwsFilm

meest populair