Wordt Tom Cruise vanwege deze actie genegeerd door de Golden Globes?

Wordt Tom Cruise vanwege deze actie genegeerd door de Golden Globes?

De geliefde acteur leverde vorig jaar zijn prijzen in.

Eerder deze week werden de nominaties voor de Golden Globes bekend gemaakt. Het viel de nodige filmfanaten op dat Tom Cruise niet is genomineerd voor Top Gun: Maverick. Hoe komt dit eigenlijk?

Menig Cruise-fan had verwacht dat de 60-jarige waaghals ook kans zou maken op een van de felbegeerde prijzen, maar het mag dus niet zo zijn. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat de Golden Globes simpelweg andere acteurs beter vonden, maar het is ook goed mogelijk dat het door een recente actie van Cruise zelf komt.

Inleveren
Cruise won maar liefst 3 Golden Globes in zijn lange carrière (in 1990 voor Born on the Fourth of July, in 1997 voor Jerry Maguire en weer in 2000 voor Magnolia). Vorig jaar leverde de acteur alle drie de beeldjes echter in.

Dit deed hij om zijn ongenoegen te tonen over het HFPA, the Hollywood Foreign Press Association. Er kwam vorig jaar namelijk een rapport uit dat van de 87 leden geen enkele zwart was. Acteurs zoals Mark Ruffalo, maar ook streaminggiganten als Netflix en Amazon Prime, lieten toen al weten dat dit onacceptabel was. Cruise vond dit ook niet kunnen, maar misschien dat hij daarom niet meer genomineerd wordt...

Oscars
Of Cruise hier echter wakker om zal liggen valt nog te betwijfelen. Top Gun: Maverick was een gigantische box-office hit. Op Rotten Tomatoes scoort de blockbuster zelfs een prachtige 96%. Wie weet maakt Cruise wel kans op een Oscar, zo niet dan heeft hij op z'n minst zijn bankaccount mooi kunnen spekken dankzij een zeer lucratieve bonusclausule!

Bekijk de trailer hieronder nog eens.



NieuwsFilm

meest populair