De film 'Zillion' verovert al 2 maanden de Belgische bioscopen

De film 'Zillion' verovert al 2 maanden de Belgische bioscopen

Film over legendarische nachtclub trekt al meer dan 500.000 bezoekers.

Op 26 oktober kwam in België de film Zillion uit, een biografische disco/crime-film. Sindsdien is de film al 6 weken lang de best bezochte film in België. Zelfs Black Panther: Wakanda Forever wist de film niet te verslaan. Afgelopen weekend verwelkomde de film zijn 500.000-ste bezoeker.

Zillion heeft tot nu to al 5,5 miljoen euro opgebracht, in tegenstelling tot de 3,3 miljoen euro van de nieuwste Black-Panther-film. De film is daarmee de succesvolste film in België sinds de coronapandemie begon in 2020. Ook is de film één van de best verdienende Vlaamse films ooit.


Zillion
De film, geregisseerd door Robin Pront, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Frank Verstraeten, een zakenman die in de jaren 90 de zeer populaire nachtclub Zillion opende in Antwerpen. Het was één van de bekendste nachtclubs in België die uiteindelijk ten onder ging door een reeks aan schandalen en illegale praktijken.

Filmstudio Kinepolis zette vol in op promotie via Snapchat, TikTok en andere sociale media. Ook betaalde ze influencers om de film te promoten. Het resultaat is dat vooral jongeren massaal naar de film gaan, waar zij normaal Vlaamse films links laten liggen.

Het is op dit moment niet bekend of Zillion ook een release krijgt in Nederland of andere landen, momenteel is de film alleen in Vlaanderen te zien.



NieuwsFilm