Jennifer Lawrence onder vuur door opmerking over vrouwelijke actiehelden in films

Jennifer Lawrence onder vuur door opmerking over vrouwelijke actiehelden in films

'Ik was zenuwachtig om met een levende legende in gesprek te zijn'

Jennifer Lawrence ligt onder vuur door haar opmerking over vrouwelijke actiehelden in films. Eerder deze week had zij samen met Viola Davis een interview met Variety. Daarin vertelde Jennifer dat de studio in eerste instantie twijfelde aan de verfilming van The Hunger Games, want het publiek zou niet geïnteresseerd zijn in een vrouwelijke held.

De actrice formuleerde het onderwerp wat onhandig door te zeggen: "Ik weet nog dat ik The Hunger Games deed en niemand nog eerder een vrouw de hoofdrol had gegeven in een actiefilm, omdat dat niet zou werken. Want ons werd verteld dat meisjes en jongens zich wel kunnen inleven in een mannelijke hoofdpersoon, maar jongens niet met een vrouwelijke hoofdpersoon."

Aardig wat kritiek
Jennifer Lawrence kreeg daar aardig wat kritiek op, want wist zij niet dat voor haar personage ook films gemaakt zijn met vrouwelijke actiehelden als Sigourney Weaver, Uma Thurman en Pam Grier in films als Aliens, Kill Bill en Coffy?

In een interview met The Hollywood Reporter zet zij die opmerking recht. Ze vertelt dat zij onder de indruk was van een icoon als Viola Davis en niet helder uit haar woorden kon komen. Natuurlijk weet zij dat er meer vrouwelijke heldinnen voor haar met succes verfilmd zijn. Maar dat percentage ligt veel lager dan actiefilms met mannelijke helden.

"Ik vergat te benadrukken hoe goed mijn karakter aanvoelde. Met Viola Davis bedoelde ik dat het goed is om voorbij die ruis te kijken. Het zijn oude gedachten over mannelijke en vrouwelijke actiehelden. Maar het was mijn blunder. Het kwam er verkeerd uit. Ik was zenuwachtig om met een levende legende in gesprek te zijn."

Acteurs in gesprek
Het artikel in Comic Book staat hier. Het beruchte interview staat hieronder en op YouTube. Bij deze reeks van Variety gaan acteurs met acteurs in gesprek.

Dat geeft andere interviews dan gebruikelijk met een interviewer. In de reacties regent het negatief commentaar, maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in twee vrouwelijke mega-sterren, die je meenemen in hun gedachten, is de video een 'must'.



NieuwsFilm

meest populair